Bostadsbolaget Munksundsbo förvärvade 2018 hyresfastigheten på Källbogatan 2 där Missionskyrkan fram till nyligen huserat. Nu när Missionskyrkan har flyttat ut har Munksundsbo siktet inställt på att bygga om de gamla vackra lokalerna till attraktiva bostäder som kommer att erbjuda hyresgästerna boendekvaliteter utöver det vanliga.

Vi kommer att erbjuda lägenheter för kunder som söker ett unikt boende med kvaliteter som sticker ut, ex fönsterpartier från golv till tak med utsikt över centrala Piteå, gillestuga i källarplan med egen bastu och fönsterpartier med ljusinsläpp i två plan, säger fastighetschef Samuel Bernberg

Bostadsbolaget har fört en konstruktiv dialog med Piteå kommun kring utvecklingen av fastigheten. En utmaning har varit att möta bevarandekraven av den vackra tidstypiska kyrkobyggnaden med dagens krav på funktionella bostäder. När byggnadsarbetena kan komma igång är fortfarande oklart, men bostadsbolaget är inte rädd att satsa mitt under pågående coronakris.

Trots en orolig omvärld har vi en fortsatt positiv syn på Piteås framtida utveckling.

INT_2 INT_1 EXT_1 EXT_2

Munksundsbo är en privat hyresvärd i Piteå med ca 800 lägenheter i Munksund, Klubbgärdet, Durrnäs, Furuberget och centrala Piteå. I ägarsfären finns totalt 3300 lägenheter och närmare 60 000 kvm lokaler i Kiruna, Gällivare, Luleå, Haparanda, Piteå, Umeå, Falun, Borlänge och Malmö.

För frågor; Samuel Bernberg, Munksundsbo

Bild Samuel Bernberg(1) (002)